Skip to main content

Monteur / wagencontroleur / machinist

De Business Unit railtransport & -materieel werkt nauw samen met de overige Business Units (projecten en beschikbaarheid) en diverse externe logistieke dienstverleners om transporten over het spoor te realiseren. Het railmaterieel in eigendom bestaat uit circa 1200 wagons van verschillende types, meerdere locomotieven en een railwegvoertuig.

De functie

Binnen deze functie draag je samen met zeven collega’s zorg voor het verplaatsen, uitrangeren en samenstellen van wagons. Daarnaast behoort ook de uitvoer van technische controles en technisch onderhoud tot de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden 7 dagen per week plaats in heel Nederland. 

De werkzaamheden bestaan o.a. uit

  • het rijden van treinen op in dienst gesteld spoor;
  • het (middels een krachtvoertuig) verplaatsen van treinen en/of wagons t.b.v. diverse doeleinden;
  • afstemmen met treindienstleider / machinist om aankomende en vertrekkende treinen zo efficiënt mogelijk te laten lopen;
  • uitvoeren van technische controles op wagons en melden van geconstateerde onregelmatigheden;
  • voorbereiden en uitvoeren van (preventief) wagen- en locomotievenonderhoud;
  • repareren van technische mankementen;
  • reinigen en beplakken van goederenwagens;
  • zorgdragen van juiste administratie rondom alle uitgevoerde werkzaamheden

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over een afgeronde opleiding op (minimaal) vmbo-niveau, bij voorkeur richting techniek. Je hebt affiniteit met techniek, wagons, treinen en het spoor in het algemeen en je bent bereid hiervoor de benodigde specifieke diploma’s te behalen. Je bent een echte teamplayer en komt goed tot je recht binnen een klein en hecht team. Het is voor jou vanzelfsprekend dat veiligheid en het volgen van bepaalde protocollen belangrijk is. Daarnaast ben je zeer flexibel en bereid om ook met regelmaat ’s avonds, ’s nachts en in het weekend te werken. Je woont op maximaal 50 kilometer rijden vanaf Hilversum. Vanwege de aard van de werkzaamheden maken een psychologisch en medisch onderzoek deel uit van de selectieprocedure.

Wij bieden

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Laat ons dan kennis met je maken! Je cv met bijbehorende motivatie kun je mailen aan sollicitatie@railpro.nl.