Skip to main content

Technisch specialist

De Business Unit railservices is verantwoordelijk voor het bewerken van spoorstaven. Met behulp van computergestuurde machines worden aangeleverde spoorstaven gefreesd en/of gelast tot de door de klant gewenste lengte. Twee andere belangrijke werkprocessen die hierbij horen zijn het bedienen van kranen (in – en uitgaande spoorstaven) en het beladen en bedienen van onze Robeltrein (om spoorstaven de transporteren).

De functie

Binnen deze veelzijdige technische functie vormen de machines en installaties van het Rail Service Center de kern van jouw werkzaamheden. Daarnaast voer je (elektro)technische werkzaamheden uit voor de facilitaire dienst en voor andere operationele afdelingen op ons terrein in Hilversum. Bijvoorbeeld bij ons zusterbedrijf voestalpine WBN, met haar eigen machinepark. De focus van jouw werkzaamheden ligt hierbij op elektrotechniek, echter kom je door de veelzijdigheid van deze functie al snel in aanraking met andere specialismen zoals automatiserings- en mechanische techniek, pneumatiek en hydrauliek. Uiteindelijk is het de bedoeling om jou alle kennis en ervaring op te laten doen zodat je uiteindelijk aangesteld kunt worden als installatieverantwoordelijke.

De werkzaamheden bestaan uit

  • zorgdragen voor het coördineren en uitvoeren van inspecties, preventief onderhoud en klein curatief onderhoud aan diverse machines
  • verhelpen van storingen aan machines
  • verantwoordelijk voor beheren van elektrotechnische installaties (bij voldoende kennis op termijn)
  • analyseren van storingen en onderhoudsgegevens en op basis hiervan adviezen uitbrengen
  • contact onderhouden met specialisten van machinefabrikanten
  • bij complexe storingen opschakelen naar juiste externe monteurs
  • begeleiden, ondersteunen en controleren van extern technisch personeel bij onderhoud en reparaties
  • voeren van een betrouwbare administratie behorende bij de werkzaamheden (uren, tekeningen, storingen, onderhoudswerkzaamheden, keuringsrapporten etc.)

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over een mbo-diploma niveau 4 richting elektrotechniek, mechatronica of vergelijkbaar en heeft bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie. Je weet als geen ander dat het essentieel is om machines draaiende te houden en ziet het als een aangename uitdaging om storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Je hebt een enorme passie voor techniek en staat te popelen om jouw kennis verder uit te breiden. Samenwerken is voor jou belangrijk en je communiceert duidelijk en helder met collega’s en externe partijen.

Ook voor het voeren van een juiste administratie draai jij je hand niet om. Daarnaast ben je bereid de benodigde cursussen/opleidingen te voltooien om jouw functie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren (bijvoorbeeld door het behalen van een NEN-3140 certificaat).

Wij bieden

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Laat ons dan kennis met je maken!
Je cv met bijbehorende motivatie kun je mailen aan sollicitatie@railpro.nl.