Skip to main content

Medewerker spoorstaaflassen

De kernactiviteit van de afdeling Rail service centrum (RSC) I en II vertaalt zich in vier werkprocessen, te weten frezen en lassen (gecertificeerd conform Europese lasnorm), de bediening van kranen (in-en uitgaande spoorstaven) en laden en lossen van spoorstaven in het land met de Robeltrein. Op de afdeling RSC I, ook wel de lasfabriek genoemd, worden aangeleverde spoorstaven bewerkt tot spoorstaven op de door afnemers gewenste lengte. De gelaste spoorstaven worden op locatie Hilversum op de zogenoemde Robel-/OVI-trein geladen en naar de locatie van afnemers getransporteerd. Op de afdeling RSC II, ook wel de freesfabriek, worden spoorstaven gefreesd met behulp van een computergestuurde freesmachine. 

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

  • ontvangen, controleren, opslaan, coderen en uitgeven van spoorstaven;
  • zorgen voor een optimale opslag t.a.v. plaats, bereikbaarheid en opslagcondities;
  • controleren van voorraadniveaus, uitvoeren van tellingen en op peil houden van de kwaliteit van de voorraad;
  • transporteren van de te bewerken spoorstaven naar spoorstaaflassen;
  • met computergestuurde machines frezen en zagen van spoorstaven conform opdrachtspecificaties;
  • bedienen en onderhouden van las- en richtmachines, zaagboor- en slijpmachines, handgereedschap en meetapparatuur;
  • laden, samenstellen en voor transport gereedmaken van treinen met de gewenste spoorstaven;
  • bedienen van de Robeltrein, laden en lossen van nieuwe en gebruikte spoorstaven bij voestalpine Railpro en op locatie;
  • verwisselen van snijplaatjes ten behoeve van het freeswiel.

De kandidaat

Ben jij een iemand die van aanpakken weet, graag in een team werkt en belangstelling heeft voor de railbranche? Wij zoeken iemand met lbo werk- en denkniveau. Vind jij het bovendien geen probleem om op flexibele tijden te werken? Dan willen we graag met je kennismaken! 

Wij bieden

Je komt te werken in een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn eventueel ontwikkelingsmogelijkheden naar de functie van Meewerkend voorman. Railpro biedt een goed marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Laat ons dan kennis met je maken! Je cv met bijbehorende motivatie kun je mailen aan sollicitatie@railpro.nl.