Skip to main content
Terug naar het overzicht

Unicolor LED lamp zet het seinlicht op groen

2019-05-21 | 

Retrofit LED lamp: helder in gebruik

Als treinmachinist ken je als geen het belang van een goedwerkend sein. Seinen vormen de basis van het treinbeheersingssysteem en zijn hiermee het belangrijkste onderdeel voor een veilige treinenloop. Seinen moeten altijd werken en een duidelijk en helder licht geven in de juiste kleur. Retrofit LED maakt deze belofte waar.

Van gloei naar LED

AY- en MF-seinen werden oorspronkelijk uitgerust met gloeilampen. Echter dit type lamp is storingsgevoelig en hierdoor niet zo betrouwbaar. Ad-hoc herstelwerkzaamheden brengen hoge kosten met zich mee. De Retrofit LED lamp is als vervanger een betrouwbaarder alternatief. Dit type lamp is minder storingsgevoelig en de levensduur is aanzienlijk langer. Dit verkleint het aantal defecte seinen op jaarbasis en draagt bij aan hoge beschikbaarheid van het spoor.

Retrofit zet seinlicht in de juiste kleur

In tegenstelling tot andere LED-lampen is de Retrofit een unicolor lamp. Doordat de lamp zelf geen kleur heeft, kan deze achter elke kleur seinlens geplaatst worden. Zeker in de nachtelijke uren een uitkomst voor de onderhoudsaannemer. Geen twijfel meer mogelijk over welke kleur lamp achter welke kleur seinlens te plaatsen. Machinisten worden niet meer verrast met een paars sein (veroorzaakt door groene lamp achter rode lens) of andere discoachtige taferelen. 

Eenvoud en snelheid

Plaatsing van de LED is eenvoudig en snel. Om de gloeilamp één op één uit te wisselen is geen aanpassing nodig. Ook de regelbare weerstand hoeft niet te worden aangepast. Je bent dus zo klaar. Omdat je hetzelfde type lamp voor iedere toepassing kunt gebruiken, hoef je geen grote voorraden in je auto of magazijn op voorraad te houden. 

Wil je ook gebruikmaken van alle gemakken die de Retrofit LED lamp je biedt? Bestel eenvoudig via onze webshop