Skip to main content
Terug naar het overzicht

Uitwisseling Fixstop

2013-03-15 | 

De bij u bekende rode spoorbeëindigingsconstructie Fixstop heeft een functionele wijziging ondergaan. ProRail heeft voorgeschreven dat stootjukken voorzien zijn van een middenopvang voor de koppeling van de reizigerstrein. Dit geldt specifiek voor jukken die geplaatst worden op sporen waar reizigerstreinen kunnen worden opgesteld.

voestalpine Railpro heeft de nieuwe Fixstop OK met groot succes op haar terrein getest. In de opnames van de test ziet u hoe de nieuwe constructie bestand is tegen het aanrijden van een trein met 1250 kN. Klik hier voor de beelden van de test. Door het met goed gevolg doorstaan van de benodigde testen kan de Fixstop OK worden toegepast, daar waar deze gewenst is volgens de regelgeving van ProRail.

Met de introductie van de Fixstop OK is door voestalpine Railpro BV een uitwisselingsprogramma ontwikkeld. Dit uitwisselingsprogramma houdt in dat u in combinatie met de bestelling van de Fixstop OK de vrijgekomen Fixstop aanbiedt aan Railpro. De prijs van de Fixstop OK is € 7.250,- exclusief transportkosten. Na goedkeuring van de vrijgekomen Fixstop door Railpro ontvangt u een inkooporder en stemmen wij het benodigde transport met u af. De ingeleverde Fixstop levert een vastgesteld bedrag van € 1.750,- op.

De Fixstop OK wordt standaard geleverd zonder bevestigingsvoeten. Men demonteert de bestaande Fixstop en plaatst de nieuwe Fixstop OK op de originele voeten. Indien het een wijziging van het spoorstaafprofiel betreft, zijn hiervoor kisten met bevestigingsmateriaal te bestellen. Voor meer informatie over de installatie verwijzen we u naar het installatievoorschrift.