Skip to main content
Terug naar het overzicht

Stap voor stap op weg naar 27,1% minder CO2-uitstoot

2020-05-18 | 

Stel je voor dat je 67 keer in je auto om de aarde rijdt. Of 301 keer naar New York vliegt en weer terug. Of dat je 25.950 bomen laat groeien in een jaar tijd. Dan krijg je ongeveer een beeld van onze jaarlijkse CO2-uitstoot. Hoewel goederenvervoer via trein op het goede spoor is, gaan wij nog een stap verder. Onze ambitie is groot, wij zijn ervan overtuigd dat wij in 2021 onze ecologische voetafdruk met ruim 25% hebben verminderd ten opzichte van 2017. Verschillende besparingsmaatregelen dragen hier aan bij en onze berekeningen tonen aan dat zelfs een percentage van 27,1% haalbaar is. 

Zoveel CO2-reductie? Hoe dan!

Onze grootste CO2-footprint is het verbruik van diesel en gas. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk met het intensieve gebruik van onze locs, kranen en ons Leasepark. Hier ligt een grote mogelijkheid tot vermindering. Hoe? Door bijvoorbeeld diesel te vervangen door biodiesel in ons materieel. Daarnaast hebben we onze dieselheftrucks vervangen door elektrische heftrucks. En bovendien moedigen wij onze collega’s aan om te kiezen voor een elektrische bedrijfsauto. 

Stap voor stap op weg naar ons doel

Deze infographic geeft weer hoe wij ons steentje bijdragen. En wat we gerealiseerd hebben in 2019. Een van onze doelstellingen is om de CO2-uitstoot in scope 3 met 40% te reduceren in 2022, ten opzichte van 2016. Zo besloten wij om de productie van onze ES-lassen naar ons eigen land te halen. Hierdoor hebben we inmiddels al ruim 62% reductie op transport gerealiseerd.

Wil je meer weten over hoe wij onze CO2-uitstoot willen verminderen? Neem contact op met Teamleider kwaliteitsborging producten Eric Brink.