Skip to main content
Terug naar het overzicht

Railpro haalt afwijkend tijdrelais terug

2013-03-15 | 

In een beperkte serie tijdrelais 400-R12-GR is onlangs een afwijking geconstateerd. Aangezien de afwijking geen veiligheidsrisico betreft, omdat de functionaliteit gewaarborgd is, hoeven in de baan geïnstalleerde relais niet te worden verwijderd. Echter om het risico van installatie van deze relais in de baan uit te sluiten ruilt Railpro uw bestaande voorraad om.

Als u ons een e-mail stuurt aan recall-tijdrelais@railpro.nl, met hierin het aantal relais per type, uw adresgegevens en de naam en telefoonnummer van uw contactpersoon, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw voorraad om te ruilen. voestalpine Railpro BV verkoopt het relais onder productcodes PX25800 (rekmontage) en de PX25804 (wandmontage).

De geconstateerde afwijking betreft het verkleven van de kap aan de condensator. De condensator wordt middels een Hotmelt aan het relais verlijmd. Tijdens de productie van het relais zijn, naar verwachting, de kappen te vroeg geplaatst en heeft de kap kunnen verkleven. Voor het instellen van het relais dient de monteur de kap te demonteren, om zo de dipswitches te kunnen omzetten voor de gewenste instelling. Tijdens het demonteren van de kap merkt de monteur dat de kap niet zonder normale inspanning te verwijderen is. Mocht dit wel lukken dan zal de monteur constateren dat de condensator aan de kap vast zit en de kap alsnog niet te verwijderen is.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Eric Brink, teamleider kwaliteitsborging producten.