Skip to main content
Terug naar het overzicht

Krijgen railinfra apps binnenkort een plek op jouw smartphone?

2019-04-18 | 

Apps toepassen in de railinfra staat nog in de kinderschoenen. Terwijl we in ons dagelijks leven veelvuldig gebruik maken van apps, zoals WhatsApp, Google Maps, Flitsmeister & Snapchat. Deze populaire apps zijn niet meer weg te denken uit ons privéleven. 

Apps van privé naar railinfra

Als sinds 2010 zijn apps doorgedrongen in ons privéleven. Dus volgt automatisch de vraag wat ze op de werkvloer voor je kunnen betekenen. Hoe is voordeel te behalen door (meer) apps toe te passen in de railinfra. Welke applicaties en toepassingen kunnen het spoorwerk vereenvoudigen? Robbert van der Schaaf, voestalpine Railpro: “Als je die vraag stelt, zijn er legio mogelijkheden te bedenken. Om een start te maken hebben we gekozen voor het prefab ES-las registratieformulier.”

ES-lijmlas app vervangt papieren formulier

Dit ES-lasregistratieformulier bevat alle informatie van de ES-lijmlas; vanaf fabrikant tot aan de inbouwlocatie. In plaats van dit document hard copy te verstrekken, kan de aannemer al deze gegevens in de app vinden en aanvullen met de inbouwdata. Na installatie van de las maak je een download uit de app, die je opneemt in het opleverdossier dat voor ProRail bestemd is. 

Zodra de ES-lijmlas het magazijn verlaat, kun je de las zien in de app. Of je nu een projectnummer, ordernummer of inkoopnummer tot je beschikking hebt, met één van deze gegevens vind je altijd de juiste las in het systeem. De blanco velden verrijk je met de benodigde informatie voor het opleverdossier. De app maakt het proces een stuk gemakkelijker. Met de pen handmatig gegevens overnemen op een regenachtige dag behoort tot het verleden. Ook de frustratie van kwijtgeraakte formulieren voor het opleverdossier wordt je bespaard, wanneer je gebruik maakt van de app. 

Ook proberen?

Wij gaan de ES-lijmlas app binnenkort testen in de markt. Wil je de eerste zijn om deze app uit te proberen? Neem contact op met Robbert van der Schaaf en maak je interesse kenbaar. Wellicht behoort deze APP binnenkort tot een van jouw favorieten.