Skip to main content
Terug naar het overzicht

Vanaf nu kunnen we ook in Engeland alle storingen aan ES-lassen herstellen

2020-04-02 | 

Dankzij de inspanningen van onze Engelse partner Hird Rail heeft Network Rail onlangs de productacceptatie voor ons reparatiesysteem ES-lassen afgerond.

Dit ging niet zonder slag of stoot: zes maanden lang hebben 10 herstelde ES-lassen in het Britse spoor onder een vergrootglas gelegen. Vele checks en rapportages waren nodig om de uiteindelijke acceptatie te krijgen. Lees wat hiervoor nodig was om tot dit resultaat te komen.

Keep calm and carry on

Network Rail had grote problemen met overkraging van ES-lassen en de onderhoudsdienst pleegde continu onderhoud, soms zelfs om de week. Madness! De test, vlakbij de bedrijfslocatie van Hird in Doncaster, moest uitwijzen of ons reparatiesysteem een langdurige oplossing kon bieden, in plaats van bestaande alternatieven voor de korte termijn.

Tijdens de proefperiode liet Hird Rail de onderhoudsmedewerkers van Netwerk Rail uitgebreid kennismaken met het reparatiesysteem. Na enkele maanden praktijkervaring waren ook zij enthousiast over het resultaat. Door de juiste toepassing van het reparatiesysteem wordt de levensduur van de ES-las aanzienlijk verlengd en behoort wekelijks onderhoud tot het verleden.

Network Rail wereldwijd erkend

Naast het feit dat Network Rail de nationale netwerkbeheerder is, is het bedrijf ook actief als consultant en deelt het haar kennis met vele andere netwerkbeheerders wereldwijd. Hopelijk nemen zij hun positieve ervaring met het reparatiesysteem mee over de grenzen.

What is next?

Komende maanden bezoekt het team van Hird NR onderhoudslocaties om daar praktische uitleg te geven over het systeem, zodat iedereen op de juiste manier met de producten gaat werken.

Wij vinden het uitermate belangrijk dat de teams ook leren hoe ze de verbeteringen in de praktijk moeten uitvoeren, in plaats van alleen de gedetailleerde instructiehandleiding te gebruiken. Neem gerust contact op met ons bij interesse in een demonstratie en kennismakingssessie.

Adam Elliott, Sales Manager of Hird Rail Development

De producten liggen al in de schappen in Engeland. We zijn blij met de samenwerking met Hird Rail en hebben het volste vertrouwen in onze partner!