Skip to main content

De inzet van de SAL-trein wordt aankomende tijd vanuit Crailoo te Hilversum georganiseerd. Met de ingebruikname van de SAL-trein is het lossen van ballast in het werk aanzienlijk veranderd. De manueel bediende wagons zijn getransformeerd tot een volledig machinaal losbare trein. Bij de inzet van de SAL-trein wordt standaard één ervaren losoperator ingezet, die volledig geïnstrueerd is hoe de trein bediend moet worden en die verantwoordelijk is voor de overdracht van de trein bij verschillende werken. De losoperators worden vooraf getraind om met de nieuwe trein te kunnen werken.

De SALT-losoperator helpt ook mee als losser, maar kan de trein niet in zijn eentje lossen. Afhankelijk van gewenste lossnelheid en werkzaamheden wordt hij ondersteund door één of meerdere getrainde SALT-lossers. De aannemer kan er voor kiezen deze lossers, mits gecertificeerd, zelf beschikbaar te stellen. Uiteraard is het ook mogelijk het gehele losproces uit te besteden. Wij ondersteunen u dan met een compleet losteam. In alle gevallen blijft de opdrachtnemer/aannemer verantwoordelijk voor aansturing van het team en de veiligheid op de werkplek.

Om de beschikbaarheid van gecertificeerde operators en lossers te garanderen hebben wij een personeelspool van betrokken aannemers en Railpro samengesteld. Alle betrokken medewerkers worden door voestalpine Railpro opgeleid tot SALT-lossers. Wilt u werknemers aanmelden voor de opleiding, zodat zij ingezet kunnen worden bij de loswerkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met René Harkema, hoofd railinfratransport en wagonparkbeheer, telefoonnummer 035-688 98 27, e-mail wagonparkbeheer@railpro.nl.