Skip to main content

Connecting the world of rail

In aanloop naar de Railway Interchange beurs in Minneapolis bleek dat er ook in het Amerikaanse spoornetwerk veel ES-lassen storingen te veroorzaken. Een directe vraag vanuit de Noord-Amerikaanse markt bracht Nortrak en Railpro nader tot elkaar. Ons reparatiesysteem biedt namelijk een oplossing voor deze storingen en wordt in Nederland al succesvol gebruikt. Tijdens de Railway Interchange zijn de nieuwe producten aan de markt gepresenteerd. Wij kregen een prominente plek voor de lancering van onze NRG-las en uiteraard voor de presentatie van het reparatiesysteem. Er bleek veel interesse. Uit diverse conversaties werd opnieuw bevestigd dat Amerikaanse netwerkbeheerders met dezelfde problemen kampen als hun Europese collega’s.

Nortrak: toonaangevend producent & leverancier

voestalpine Railway Systems Nortrak is de toonaangevende producent en leverancier van wissels en aanverwante producten in Noord-Amerika. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp en de productie, met de visie om een volledige systeemaanbieder te worden. En dat is waar wij een steentje aan kunnen bijdragen. Niet alleen met onze producten maar ook met onze kennis. 

Het bedrijf concentreert zich van oudsher op baanwerk. Momenteel zijn zij druk bezig met het uitbreiden van hun product- en serviceportfolio. Zo hebben zij een actieve R&D-afdeling in Birmingham in de staat Alabama. In totaal heeft Nortrak 10 vestigingen, waarvan 9 productielocaties, verspreid door Noord-Amerika. Er is veel technische kennis in huis. Daarnaast is het bedrijf zeer goed aangesloten bij de klanten waardoor ze veel custom made producten kunnen leveren.

Railway Interchange: groot, groter, grootst?

Railway Interchange is de grootste railbeurs van Noord-Amerika. Nortrak staat er om bekend om groots uit te pakken en ook dit keer was dat geen uitzondering. Met hun eigen 3D-printers waren er twee volledige wissels (weliswaar schaalmodellen) gemaakt en deze lagen in het midden van de stand te pronken. Vanuit Railpro was onze export manager Dominique Martens aanwezig. De prettige samenwerking en voorbereiding in aanloop naar de beurs heeft geleid tot een mooi resultaat. 

Inmiddels hebben er bij verschillende Amerikaanse netwerkbeheerders testen plaatsgevonden. Daarnaast wordt het reparatiesysteem inmiddels breed toegepast in het Amrak netwerk (National Railroad Passenger Corporation). Wij hebben het volste vertrouwen dat velen hun voorbeeld zullen volgen en kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Voor meer informatie of vragen over de nieuwste generatie ES-las en/of ons reparatiesysteem kun je contact opnemen met Dominique Martens. Wij denken graag met je mee over een geschikte oplossing.