Skip to main content
Terug naar het overzicht

Nieuw model doorslagveiligheid door ProRail goedgekeurd

2013-03-15 | 

ProRail heeft een tweede doorslagveiligheid (DSV) toegelaten die voordelen biedt ten opzichte van de huidige toegestane DSV. Vanwege deze voordelen heeft Railpro deze DSV onmiddellijk opgenomen in het programma.

Doel
Een DSV heeft als doel kortsluiting te maken met het retourcircuit als delen van de bovenleidingconstructie onbedoeld in aanraking komen met de 1500V tractie-energievoorziening. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een kapotte isolator of een draadbreuk. Door kortsluiting te maken met het retourcircuit in de spoorstaaf, zal de snelschakelaar in het onderstation onmiddellijk uitgeschakeld worden waardoor de energievoorziening stopt en het gevaar op elektrocutie is geweken.

Toepassing
Meest voorkomend is montage op de draagconstructie met verbinding naar de spoorstaaf. Bij enkelbenig geïsoleerd spoor wordt de doorslagveiligheid ook tussen de geïsoleerde en de ongeïsoleerde spoorstaaf toegepast.

Voordelen
Deze nieuwe DSV is zelfherstellend, onderhoudsvrij en bevat geen radioactief materiaal. Zelfherstellend wil zeggen dat hij onderscheid maakt tussen spanning als gevolg van een blikseminslag en een spanning van de bovenleiding. Bij blikseminslag is de DSV zelfherstellend; dat wil zeggen hij gaat terug naar de originele toestand. Hierdoor hoeft deze niet vervangen te worden wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Bij kortsluiting van de bovenleiding wordt de verbinding permanent en moet de DSV wel vervangen worden.

NB71050 Veiligheid,doorslag, PDLVL500/1500M
Aandraaimoment M16 80Nm maximaal
Aandraaimoment M8 16Nm maximaal

Inruilactie
Het oude type (NB71030) heeft wel de genoemde radioactieve (ioniserende) werking. Volgens de Kernenergiewet moet dergelijk materiaal afzonderlijk worden behandeld en afgevoerd. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hecht voestalpine Railpro veel waarde aan het zorgvuldig verwerken van gebruikte materialen. Het ministerie heeft Railpro, als enige in de railinfrabranche, per juni 2009 vergunning verleend voor het innemen van dergelijke radioactieve materialen. Als dienst aan u als afnemer van doorslagveiligheden heeft Railpro een speciaal innameprogramma ingericht voor het behandelen en afvoeren van de NB71030. Deze service bieden wij normaal aan voor € 28,20 per ingenomen doorslagveiligheid. Nu biedt Railpro u de mogelijkheid aan het gelijke aantal dat u bij ons koopt aan oude doorslagveiligheden in te leveren tegen het gereduceerde tarief van € 15,00 per stuk! Een zending kan gewoon aangemeld worden bij uw reguliere verkoopcontactpersoon. Eénmaal per kwartaal vindt afvoer plaats. De doorslagveiligheden worden door Railpro en Covra verwerkt. Een vat met doorslagveiligheden wordt geperst en vervolgens in beton gegoten om zo te worden opgeslagen in een bunker.