Skip to main content
Terug naar het overzicht

Metamorfose voor seinborden; nieuwe folie vermindert verblinding

2019-12-03 | 

De bekende seinborden langs het spoor hebben een metamorfose ondergaan. Ze zijn uitgevoerd met de nieuwe retro-reflecterende folie genaamd Ultimate Signing 20.

Deze folie heeft een hogere reflectieklasse en is voorzien van een kunststof laminaat met Uv-filter zodat de levensduur van de beeldvlakken is verlengd. 

De micro-prismatische retro-reflecterende folie van klasse III kaatst het inkomende licht maximaal terug naar de lichtbron zelf. Bestuurders zullen dus minder snel ‘verblind’ raken door bijvoorbeeld een laagstaande winterzon. Juist vanwege deze uv-bestendige folie is het beeldscherm beschermd tegen alle weersinvloeden, vocht en roest. Bovendien is het krasbestendiger dan voorheen. Vervuiling in de vorm van algengroei, stickers en graffiti kan zich minder goed hechten en is eenvoudiger te verwijderen zonder het beeldvlak aan te tasten.

Wijziging voorschrift ProRail

ProRail heeft het voorschrift voor seinborden SPC60400-1 gewijzigd. In de nieuwe SPC zijn de borden met de nieuwe folie opgenomen. Daarnaast is een aantal vlakke seinborden veranderd naar een zogeheten DOR-uitvoering (Dubbel Omgezette Rand).

Je vindt de nodige productinformatie van de borden in DOR-uitvoering in onze webshop.

Wil je meer weten over deze wijziging? Neem dan even contact op met Arnaud Abbes.