Skip to main content
Terug naar het overzicht

Toename internationaal goederenvervoer per spoor ook bij ons merkbaar

2018-08-07 | 

Het CBS publiceerde onlangs de onderzoeksresultaten met betrekking tot internationaal goederenvervoer per spoor, wat de afgelopen 10 jaar sterk is toegenomen. Wij als spoorbedrijf zijn natuurlijk blij met deze ontwikkeling. Dit betekent meer gebruik van het spoor als groen en duurzaam alternatief voor vervuilend wegtransport. 

Het onderzoek

De stijging van het goederenvervoer per spoor uit zich in Nederland vooral in meer treinbewegingen die het land doorkruisen. Volgens het CBS is met name Duitsland de grootste partner als zijnde af- en aanvoerder van deze internationale handel waarbij van het spoor gebruik wordt gemaakt, namelijk met respectievelijk 75 en 50 procent. 

De volledige onderzoeksresultaten van het CBS over internationaal goederenvervoer per spoor kun je hier vinden.  

Daarnaast hebben NU.nl en Spoorpro ook een bijdrage geleverd over dit onderzoek. 

Onze wagons merken het ook!

Als logistiek dienstverlener in de spoorsector merken wij deze ontwikkeling ook. Duitse spoorbouwfirma's weten onze wagonverhuurservice steeds beter te vinden. Onze wagons worden in Duitsland steeds vaker ingezet ten behoeve van het spoorbouwproces, bijvoorbeeld met betrekking tot de levering van ballast, spoorstaven en dwarsliggers voor een spoorvernieuwing in Duitsland, omdat de materialen zo tot de exacte plek in de baan getransporteerd kunnen worden. Daarnaast merken we dat het bedieningsgemak van onze wagons in de markt zeer gewaardeerd wordt. Hieronder een kort visueel overzicht van de wagons in ons portfolio. 

Voor meer informatie of om wagons aan te vragen, neem contact op met onze Business Unit manager railtransport- en materieel - René Harkema.