Skip to main content
Terug naar het overzicht

ECO-dwarsligger bespaart CO2

2013-04-08 | 

voestalpine Railpro heeft voor de conventionele NS90-dwarsligger een alternatief ontwikkeld die een grote CO2-besparing oplevert. In samenwerking met een betonproducent en een toeleverancier is deze duurzame variant ontwikkeld en menen wij ook gezamenlijk een bewuste stap gezet te hebben om een maatschappelijk verantwoord product in de keten te brengen.

voestalpine Railpro heeft voor de conventionele NS90-dwarsligger een alternatief ontwikkeld die een grote CO2-besparing oplevert. De ECO-ligger is tot stand gekomen door een samenwerking met De Meteoor, Spanbeton en Bonder Recycling. Met de ontwikkeling van deze duurzame variant, zet Railpro een bewuste stap om een maatschappelijk verantwoord product in de keten te brengen. De ECO-ligger is nu ook voor uw projecten leverbaar.

De eerste 3.000 dwarsliggers zijn middels een veiling in de markt gezet. De opbrengst kwam ten bate van Sky Rainforest Rescue en het WNF, die strijden voor het behoud van Braziliaans regenwoud.

De liggers voldoen aan ProRail-regelgeving SPC00021. De ligger is met andere bevestigingen ook toepasbaar voor spoor 46 E3 en 60 E1.

267461-ECO Betondwarsligger 54 E1 voorgespannen NS90 lang 2520 mm, type ECO Incl. bevestigingsmiddel
 

Voor vragen over de ECO-ligger kunt u contact opnemen met uw accountmanager.