Skip to main content

Nieuws

 • 2020-06-26

  Delft Hyperloop: We moeten gewoon gefocust blijven

  Een spannende week voor het Delft Hyperloop team 2020! De studenten zetten dit weekend de laatste puntjes op de i van hun pod Atlas04. Systemen worden nauwkeurig gefinetuned en de focus is scherper dan ooit. Zullen alle samengebrachte componenten werken zoals bedacht? Met Sasha Ivlev blikken we vooruit op de laatste testronde, voordat de daadwerkelijke recordpoging eind juli zal plaatsvinden. 

 • 2020-06-18

  Railpro webshop: meer dan alleen producten voor in en om het spoor

  In onze webshop vind je maar liefst 14.000 nieuwe en gebruikte spoorse producten. En wist je dat heel veel producten niet alleen geschikt zijn voor in en om het spoor? Wat dacht je van onze houten wisselliggers, steenslag en serviceproducten? Ontdek welke producten jij in het dagelijkse leven kunt gebruiken.

 • 2020-06-11

  Perronmeubilair en circulaire economie: hoe dan?

  Verduurzaming en verbetering. Dat geldt ook voor het perronmeubilair op stations in Nederland. Sinds 2014 heeft ProRail een nieuw, strak en modern ontwerp en wil daarmee de oude look op stations ombouwen naar nieuw. Wij verkopen niet alleen nieuwe groeneilanden, poefjes en betonnen zitranden. Het oude meubilair geven wij een make-over en dragen op deze manier bij aan circulaire economie. 

 • 2020-05-28

  Voorraad Op Locatie - drie jaar later: veel tijd en kosten bespaard

  “Nieuwe Voorraad Op Locatie vestiging voor Asset Rail.”  Zo luidde de kop van ons artikel drie jaar geleden. Collega Robbert van der Schaaf liet toen al weten dat het uitbesteden van lokale magazijnen verschillende voordelen had. 

 • 2020-05-20

  Alles voor kwaliteit: nieuwe kurkrubberplaten meegeleverd

  Creatief met kurk, maar dan anders. Vanaf nu leveren wij kurkrubber onderlegplaten bij een bestelling van halve tongbewegingen (54E1 1:9) op betonnen dwars- en wisselliggers. Middels dit product kunnen wij een beter en veiliger spoor garanderen. 

 • 2020-05-18

  Stap voor stap op weg naar 27,1% minder CO2-uitstoot

  Stel je voor dat je 67 keer in je auto om de aarde rijdt. Of 301 keer naar New York vliegt en weer terug. Of dat je 25.950 bomen laat groeien in een jaar tijd. Dan krijg je ongeveer een beeld van onze jaarlijkse CO2-uitstoot. Hoewel goederenvervoer via trein op het goede spoor is, gaan wij nog een stap verder. Onze ambitie is groot, wij zijn ervan overtuigd dat wij in 2021 onze ecologische voetafdruk met ruim 25% hebben verminderd ten opzichte van 2017. Verschillende besparingsmaatregelen dragen hier aan bij en onze berekeningen tonen aan dat zelfs een percentage van 27,1% haalbaar is. 

 • 2020-04-22

  Succes in België met onze anti-loopmat!

  De anti-loopmat. Nee, we hebben het hier niet over een exotisch dier op de Afrikaanse Savanne. De rubberen mat wordt zorgvuldig geplaatst bij perrons en overwegen om het aantal spoorlopers terug te dringen. In Nederland is de anti-loopmat al op verschillende plaatsen geïnstalleerd. Nu is het product ook in België succesvol geplaatst!

 • 2020-04-16

  SALT III is de toekomst

  Van concept naar baanbrekend succes. Wij hebben afgelopen winter weer 36 SALT III wagons aan ons wagenpark toegevoegd.

 • 2020-04-09

  Assortiment op hoogte gefreesde passtukken uitgebreid met meerdere lengtes

  Vanuit de markt is veel vraag naar meerdere lengtes op hoogte gefreesde passtukken. Wij zijn je graag van dienst en hebben ons assortiment vanaf vandaag uitgebreid. We hebben nu passtukken beschikbaar met een lengte van 6 m, 9 m, 12 m en 18 m. De frezing kan 2 mm, 4 mm, 6 mm of 8 mm hoogte bevatten. De normale levertijd van dit ‘standaard’ assortiment is 2 weken. 

 • 2020-04-02

  Vanaf nu kunnen we ook in Engeland alle storingen aan ES-lassen herstellen

  Dankzij de inspanningen van onze Engelse partner Hird Rail heeft Network Rail onlangs de productacceptatie voor ons reparatiesysteem ES-lassen afgerond.

 • 2020-04-01

  ES-lijmlasapp nu al een succes!

  Na de introductie enkele weken geleden kunnen we concluderen dat de ES-lijmlasregistratie-app tot nu toe een succes is. Onze belofte “alle informatie digitaal en snel bij de hand”, blijkt vervuld te worden.

 • 2020-03-25

  Geld en tijd besparen met een tijdelijke opslagruimte

  Tijd is geld. En laat dat nou juist hetgeen zijn waar wij altijd te weinig van lijken te hebben. Projecten die niet op tijd opgeleverd worden kosten de aannemer immers alleen maar geld. Gelukkig bieden wij een goede oplossing op het gebied van logistieke dienstverlening. Namelijk de verhuur van tijdelijke opslag. Op deze manier kan de aannemer bufferen, blijven de nodige producten voorradig én kan het project binnen de afgesproken termijn opgeleverd worden.

 • 2020-03-24

  Gestraalde en gecoate spoorstaven nodig? Nu direct leverbaar!

  Dankzij enkele technische verbeteringen in onze coatinglijn, kunnen we vanaf nu prefab gestraalde en gecoate spoorstaven direct uit voorraad leveren. En - als kers op de taart - ook nog eens tegen een gunstiger tarief.

 • 2020-03-12

  Opgelet: in mei en juni is onze coatinglijn gesloten

 • 2020-03-02

  “Nette jongen of meisje gevraagd”; vacatures toen en nu

  “Nette jongen of meisje gevraagd. Te melden uitbreiding Stapelplaats Crailoo. Hoog loon.” Dat was de volledige vacaturetekst van ons, zo’n 100 jaar geleden, in de krant. Een heel verschil met nu. Onze collega Bas Rademakers, die 35 (!) jaar geleden bij ons solliciteerde, herinnert het zich nog alsof het gisteren was.

 • 2020-02-24

  Baanbrekend succes met onze SALT wagons

  Een primeur voor onze SALT III-wagons. Want het is de eerste keer dat dit type wagon in het buitenland wordt ingezet. In de buurt van Köln, of om preciezer te zijn in de Hoffnungsthaler tunnel, vinden er gedurende februari werkzaamheden plaats.

 • 2020-02-24

  Going digital: onze ES-lijmlas app is live!

  Langzamerhand verdwijnt papier uit het bedrijfsleven. Zo ook bij ons. We kondigden al enige tijd geleden aan dat er hard werd gewerkt aan een ES-lijmlas app. Nu is het dan zover! De app is live en te downloaden op je telefoon, laptop of iPad.  

 • 2020-02-21

  Waarom automatiseren nooit een probleem is geweest (en het ook nooit zal zijn)

  Ben je bang dat je door automatiseren je baan kwijtraakt? Bedenk dan dat je grootouders ook banen om hen heen zagen verdwijnen door snellere, efficiëntere machines. Waarom dat tegenwoordig niet anders is. 

 • 2020-02-07

  Data is het nieuwe goud: een glanzende voorspelling

  In 2030 is het goederenvervoer met 50% toegenomen en het personeelsvervoer met 30%. Goed nieuws voor de spoorsector, maar geldt dat ook voor de railinfra markt? 

 • 2020-01-29

  Met één druk op de knop online betalen in onze vernieuwde webshop

  Heb jij zo snel als mogelijk kabels, klemmetjes, of schroeven nodig? Of ben jij druk bezig met een duurzaam project en wil je bij ons oude houten dwarsliggers kopen om bijvoorbeeld een stoere bank te maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

 • 2020-01-15

  Duurzaam transport zet ons op het groene spoor

  Uit een onderzoek van TU Berlijn is gebleken dat vrachttransport met de trein veel duurzamer is dan wanneer de vrachtwagen wordt ingezet. Maar wat betekent duurzaamheid nou eigenlijk? En hoe dragen wij hier aan bij? De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling formuleerde ‘duurzaam’ als volgt:

 • 2020-01-14

  Weg met de papieren tijger

  Weg met de papieren tijger; ontdek de voordelen van digitalisering. Dat staat centraal tijdens het ontbijtseminar Digitalisering op woensdag 22 januari van 8.00 - 11.30 uur.