Nieuws

 • 2018-07-12

  Project Zwolle - voor een soepeler en betrouwbaarder station Zwolle

  Het project loopt van 30 juni t/m 15 juli en is onderdeel van spoorplan Noord-Nederland. De dienstverlening moet soepeler en betrouwbaarder worden, zodat station Zwolle beter kan dienen als belangrijk overstapstation tussen Noord-Oost Nederland en de Randstad. Om dit doel te realiseren worden de meeste wissels verwijdert en wordt het spoor opnieuw ingedeeld, zodat de perrons makkelijker toegankelijk worden.

 • 2018-07-05

  Zomermaanden = werk aan het spoor

  De zomer is begonnen en de zomervakantie staat voor de deur! Dat betekent voor de spoorsector echter de handen uit de mouwen. Er zijn minder mensen in het land en dus ook minder treinreizigers. Daardoor kunnen we spoorvernieuwingen juist in de zomermaanden met de minste overlast realiseren.

 • 2018-06-21

  Redesign lijn 27 & 28 - Spoorvernieuwing tussen Zaandam en Uitgeest

  Een spoorvernieuwing van maar liefst 18 kilometer! Voor het realiseren van deze uitvoering zijn aardig wat materialen, locomotieven, wagons, planningen en manuren nodig. 

 • 2018-06-18

  Vrije ruimteligger overkappen

  Nooit meer verstoringen door een 'niet zichtbare vrije ruimteligger' - Wij introduceren de overkapping vrije ruimteligger! 

 • 2018-06-13

  Railpro reistip! - High Line Park New York

  Groen flaneren tussen de wolkenkrabbers op een verhoogde en verouderde spoorlijn.

 • 2018-06-13

  Supply chain in de spoorbranche

  De hoofdonderdelen van het spoor, en dan met name de rijbaan, bestaat uit spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Maar heb je weleens nagedacht over de wereldreis die deze materialen moeten doorstaan, voordat ze onderdeel worden van ons Nederlandse spoornetwerk?

 • 2018-05-07

  Nieuw erin, oud eruit - what to do met gebruikte spoorstaven?

  Door het hele land ligt zo’n 680.000 ton staal aan spoorstaven. Dat is meer dan 14.000 kilometer spoorstaaf. Het spoor wordt regelmatig vernieuwd wanneer het niet meer aan de eisen voldoet. Al die spoorstaven die vrijkomen… het is ons streven daar een mooie bestemming voor te bedenken.

 • 2018-05-02

  Nieuw in ons assortiment - RL500PF coating

  Veel componenten in de spoorbaan zijn gebaat bij bescherming door een coating om corrosie te voorkomen. De coating aanbrengen onder ideale omstandigheden is echter vaak lastig te realiseren en vochtige locaties kunnen de coating bijvoorbeeld in negatieve zin beïnvloeden. Deze hindernissen zijn nu verleden tijd met de RL500PF coating. 

 • 2018-04-25

  Een duurzamer spoor met MKI als nuttig instrument

  Gisterochtend hadden we weer een ontbijtseminar, dit keer met het thema ‘Duurzaam spoor met MKI – hoe gaat dat in zijn werk?’ Bij duurzaamheid gaat het er om dat het voortbestaan van onze toekomstige generaties niet in gevaar wordt gebracht door acties van nu. Door middel van de Milieu Kosten Indicator (hierna: MKI) kunnen alle milieu effecten efficiënt uitgedrukt worden in één eenheid. Bepaalde duurzame projecten kunnen vervolgens aan een MKI-waarde gekoppeld worden. De MKI-waarde geeft aan hoe duurzaam het project daadwerkelijk is. Hoe lager de MKI-waarde hoe duurzamer het project. 

 • 2018-04-25

  Sluitingsdagen door Koningsdag en andere feestdagen

  Door Koningsdag en andere feestdagen de komende weken is ons kantoor een paar dagen gesloten.

 • 2018-04-23

  Onze las- en zaagfabriek is vanaf vandaag weer 100% operationeel!

  Afgelopen twee weken was er geen productie mogelijk in onze las – en zaagfabriek, omdat er upgrades uitgevoerd werden aan onze machines. Zo'n periode van stillegging moet je natuurlijk optimaal benutten! We hebben daarom verschillende machines tegelijkertijd aangepakt. 

 • 2018-04-20

  Goede voorbereiding voor 9-daagse vernieuwing Amersfoort-Apeldoorn

  Van 28 april tot en met 6 mei vernieuwt aannemer Strukton Rail 18 kilometer spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn. Voor ons zijn de voorbereidingen al gestart om deze werkzaamheden soepel te laten verlopen.

 • 2018-03-27

  Ontbijtseminars 2018

  De data en onderwerpen voor de ontbijtseminars van 2018 zijn bekend! 

 • 2018-03-23

  Nieuwe treinverbinding naar London vraagt om nieuw perronmeubilair

  De Eurostar belooft vanaf april een weekendje London een stuk makkelijker te maken. Vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar London reizen, daar kijken veel mensen nu al naar uit! Het realiseren van een dergelijke nieuwe treinverbinding gaat echter niet over één nacht ijs en er zijn vele aanpassingen nodig, niet alleen aan het spoor, maar ook aan het perron.

 • 2018-03-12

  Regs wagons multi-inzetbaar als Klmos

  Binnenkort is het bij ons mogelijk om een Regs-wagon te gebruiken als Klmos. Door het plaatsen van een container op de platte Regs-wagon wordt deze multi-inzetbaar voor het transport voor spoorproducten. 

 • 2018-02-13

  Samenwerking met DataRoute zorgt voor een efficiënter transport van afvalstromen

  Het transport van afvalstromen gaat gepaard met veel formaliteiten, die administratief omslachtig en fout gevoelig zijn. Daarnaast zijn de formaliteiten vanwege veel papiergebruik ook schadelijk voor het milieu. Gelukkig is dit allemaal nu echt verleden tijd, dankzij de samenwerking met DataRoute! 

 • 2018-02-05

  Personeelspool van SALT-operators is uitgebreid!

  Vorige week vond de eerste StofArmLos-Trein (SALT)-opleiding van 2018 voor operators en lossers plaats. In totaal hebben 8 SALT-operators hun certificaat in ontvangst mogen nemen en 12 mannen hebben met succes de opleiding tot SALT-losser afgerond.

 • 2018-01-31

  Collega Robbert van der Schaaf naar Winter Games

  Robbert van der Schaaf heeft het weekend van zijn leven achter de rug. Hij vertegenwoordigde onze organisatie tijdens de voestalpine Winter Games in de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. Een geweldige ervaring waarover hij graag meer vertelt!

 • 2018-01-24

  Wagonvloot uitgebreid met Fas-wagons

  In 2018 kunt u bij ons ook weer de bekende Fas-wagons huren. Wij hebben onze wagonvloot uitgebreid met meerdere van deze wagons. De Fas–wagon is een kiepwagen, die gebruikt kan worden voor het transport van nieuwe maar ook oude ballast of zand.

 • 2018-01-22

  Was-/vulhydranten om van te watertanden

  Was-/vulhydranten zijn speciale watertappunten die van groot belang zijn op emplacementen om bijvoorbeeld treinen te reinigen en toiletten in de treinen te voorzien van water. 

 • 2018-01-17

  Een goed begin!

  Het jaar starten met nieuwe lampen in de seinen. Dit jaar kun je het jezelf nóg eenvoudiger maken door te kiezen voor de Retrofit ledlamp.

  Deze lamp is unicolor en past daardoor achter elke kleur seinlens. Bij plaatsing is het instellen van de regelbare weerstand overbodig. Dit maakt de uitwisseling van de lampen een fluitje van een cent.

 • 2018-01-11

  Handen ineen voor de Oostenrijkse spoorwegen

  Voor een spoorwegexploitant is beschikbaarheid van het netwerk prioriteit nummer één. Ook voor de ÖBB, de Oostenrijkse nationale spoorwegmaatschappij, zijn tijdige onderhoudsbeurten daarom noodzakelijk. Eind vorig jaar hebben wij de handen ineen geslagen met voestalpine Weichenwerk Wörth GmbH (WWG) om Oostenrijkse ES-lassen voor de ÖBB te repareren.

 • 2018-01-08

  Rail Service Centrum bereidt zich voor op komend jaar

  Ons Rail Service Centrum is de eerste twee weken van het jaar gesloten. Alle machines worden nauwkeurig geïnspecteerd en er wordt groot onderhoud verricht. Productie van spoorstaven op uw aanvraag loopt daardoor de rest van het jaar als een zonnetje.

 • 2018-01-04

  Railinfrastructuur maximaal beschikbaar met Railstockvoorraad

  Het spoornet is opgebouwd uit een grote variëteit van producten, die soms al jaren geleden ingebouwd zijn. Moeilijk verkrijgbare producten of die op kritische plaatsen, houden we beschikbaar met de Railstockvoorraad. 

 • 2018-01-01

  Nieuwe rol voor opdrachtnemers en opdrachtgevers in spoorbranche 2.0

  Om het spoorsysteem de komende decennia te kunnen doorontwikkelen om aan de toenemende vraag naar mobiliteit te kunnen voldoen, dienen zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers een nieuwe rol te krijgen.