Nieuws

 • 2018-04-03

  Geen productie mogelijk in de las- en zaagfabriek van 9 april tot en met 20 april

  Ons Rail Service Centrum werkt onder de hoogste kwaliteitseisen om u te kunnen bedienen met ons gespecificeerde servicepakket van spoorstaafbewerkingen. In de weken 15 en 16 - van 9 april tot en met 20 april - wordt vervolg gegeven aan het upgraden van de machines in de las- en zaagstraat. Dit heeft tot gevolg dat er in deze periode geen productie mogelijk is in onze las- en zaagfabriek. Onze freesfabriek ondervindt geen hinder van deze upgrade.  

 • 2018-03-27

  Ontbijtseminars 2018

  De data en onderwerpen voor de ontbijtseminars van 2018 zijn bekend! 

 • 2018-03-23

  Nieuwe treinverbinding naar London vraagt om nieuw perronmeubilair

  De Eurostar belooft vanaf april een weekendje London een stuk makkelijker te maken. Vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar London reizen, daar kijken veel mensen nu al naar uit! Het realiseren van een dergelijke nieuwe treinverbinding gaat echter niet over één nacht ijs en er zijn vele aanpassingen nodig, niet alleen aan het spoor, maar ook aan het perron.

 • 2018-03-12

  Regs wagons multi-inzetbaar als Klmos

  Binnenkort is het bij ons mogelijk om een Regs-wagon te gebruiken als Klmos. Door het plaatsen van een container op de platte Regs-wagon wordt deze multi-inzetbaar voor het transport voor spoorproducten. 

 • 2018-02-13

  Samenwerking met DataRoute zorgt voor een efficiënter transport van afvalstromen

  Het transport van afvalstromen gaat gepaard met veel formaliteiten, die administratief omslachtig en fout gevoelig zijn. Daarnaast zijn de formaliteiten vanwege veel papiergebruik ook schadelijk voor het milieu. Gelukkig is dit allemaal nu echt verleden tijd, dankzij de samenwerking met DataRoute! 

 • 2018-02-05

  Personeelspool van SALT-operators is uitgebreid!

  Vorige week vond de eerste StofArmLos-Trein (SALT)-opleiding van 2018 voor operators en lossers plaats. In totaal hebben 8 SALT-operators hun certificaat in ontvangst mogen nemen en 12 mannen hebben met succes de opleiding tot SALT-losser afgerond.

 • 2018-01-31

  Collega Robbert van der Schaaf naar Winter Games

  Robbert van der Schaaf heeft het weekend van zijn leven achter de rug. Hij vertegenwoordigde onze organisatie tijdens de voestalpine Winter Games in de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. Een geweldige ervaring waarover hij graag meer vertelt!

 • 2018-01-24

  Wagonvloot uitgebreid met Fas-wagons

  In 2018 kunt u bij ons ook weer de bekende Fas-wagons huren. Wij hebben onze wagonvloot uitgebreid met meerdere van deze wagons. De Fas–wagon is een kiepwagen, die gebruikt kan worden voor het transport van nieuwe maar ook oude ballast of zand.

 • 2018-01-22

  Was-/vulhydranten om van te watertanden

  Was-/vulhydranten zijn speciale watertappunten die van groot belang zijn op emplacementen om bijvoorbeeld treinen te reinigen en toiletten in de treinen te voorzien van water. 

 • 2018-01-17

  Een goed begin!

  Het jaar starten met nieuwe lampen in de seinen. Dit jaar kun je het jezelf nóg eenvoudiger maken door te kiezen voor de Retrofit ledlamp.

  Deze lamp is unicolor en past daardoor achter elke kleur seinlens. Bij plaatsing is het instellen van de regelbare weerstand overbodig. Dit maakt de uitwisseling van de lampen een fluitje van een cent.

 • 2018-01-11

  Handen ineen voor de Oostenrijkse spoorwegen

  Voor een spoorwegexploitant is beschikbaarheid van het netwerk prioriteit nummer één. Ook voor de ÖBB, de Oostenrijkse nationale spoorwegmaatschappij, zijn tijdige onderhoudsbeurten daarom noodzakelijk. Eind vorig jaar hebben wij de handen ineen geslagen met voestalpine Weichenwerk Wörth GmbH (WWG) om Oostenrijkse ES-lassen voor de ÖBB te repareren.

 • 2018-01-08

  Rail Service Centrum bereidt zich voor op komend jaar

  Ons Rail Service Centrum is de eerste twee weken van het jaar gesloten. Alle machines worden nauwkeurig geïnspecteerd en er wordt groot onderhoud verricht. Productie van spoorstaven op uw aanvraag loopt daardoor de rest van het jaar als een zonnetje.

 • 2018-01-04

  Railinfrastructuur maximaal beschikbaar met Railstockvoorraad

  Het spoornet is opgebouwd uit een grote variëteit van producten, die soms al jaren geleden ingebouwd zijn. Moeilijk verkrijgbare producten of die op kritische plaatsen, houden we beschikbaar met de Railstockvoorraad. 

 • 2018-01-01

  Nieuwe rol voor opdrachtnemers en opdrachtgevers in spoorbranche 2.0

  Om het spoorsysteem de komende decennia te kunnen doorontwikkelen om aan de toenemende vraag naar mobiliteit te kunnen voldoen, dienen zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers een nieuwe rol te krijgen.