voestalpine är också med i Rio 2 Minuter lästid
Innovation

voestalpine är också med i Rio

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Under de olympiska sommarspelen den 5–21 augusti bidrar voestalpine en liten aning till genomförandet, eftersom ett av koncernens företag har levererat specialstålet till verktygen som präglar totalt 2 488 medaljer.

OS-medaljerna 2016 präglas med specialstål från voestalpine

Medals

Foto: www.rio2016.com/en/photos
Copyright: Rio 2016/Alex Ferro

Knappt 11 000 atleter från över 200 nationer tävlar i 28 grenar och 306 tävlingar om 812 guld-, 812 silver- och 864 bronsmedaljer. De präglas i Brasilien med högklassiga präglingsverktyg av specialstål från Uddeholm AB, ett företag inom voestalpine-koncernens Special Steel Division.

 

Höga kvalitetskrav på präglingsverktygen

Präglingsverktygen måste uppfylla enormt höga kvalitetskrav, särskilt när det gäller hållfastheten och bearbetbarheten. Medaljerna till OS 2016 har på ena sidan den grekiska segergudinnan Nike, Panathinaikosstadion och Akropolis, och på andra sidan spelens logga, inramad av lagerbärsblad. Själva medaljerna är i sig en seger i hållbarhet. Silver- och bronsmedaljerna består till 30 procent av återvunnet material. Präglingen görs av det välrenommerade brasilianska myntpräglingsverket Brazilian Mint, som redan har använt voestalpines hållfasta verktygsstål till präglingen av brasilianska realmynt.

På detta sätt önskar voestalpine alla idrottarna allt gott, lycka till och framförallt ett fredligt sommar-OS 2016.

https://www.rio2016.com/en/news/rio-2016-reveals-olympic-medals-celebrating-nature-and-sustainability

Viktoria Steininger