Uddeholm investerar i en ny ESR-ugn 2 Minuter lästid
Innovation

Uddeholm investerar i en ny ESR-ugn

Viktoria Steininger
Redaktionell verantwortlich für die Themen am Blog, recherchiert und schreibt Viktoria Steininger auch selbst und gibt mit Geschichten Einblicke in den voestalpine-Konzern.

Det svenska voestalpine-bolaget Uddeholm AB investerar i en ny ESR-ugn för tillverkning av högpresterande verktygsstål.

Neuer ESR-Ofen bei UddeholmUddeholm AB, som ingår i voestalpine-koncernen, investerar i utbyggnad av sin ESR-kapacitet vid anläggningen i Hagfors. Investeringen förstärker företagets position som världsledande vad gäller utvecklingen av nya produkter i högpresterande verktygsstål. Med den nya ESR-ugnen säkerställs tillräcklig kapacitet för framtida produktion.

ESR står för “Electroslag remelting” och är en omsmältningsprocess för elektroslagg. Denna metallurgiska process ger ett renare stål, homogenare och med en finare struktur än konventionellt tillverkat stål.

 

Uddeholm AB är redan idag världens ledande tillverkare av ESR-omsmält verktygsstål för formverktyg. Och efterfrågan på Uddeholms-produkter ökar alltmer. Det är bara ett och ett halvt år sedan vi invigde den senaste, nionde ESR-ugnen och nu är det dags för nummer tio.  År 2015 ska den nya anläggningen tas i drift.

 

Uddeholm satsar sedan länge framgångsrikt på spetsprodukter av högkvalitativt verktygsstål. Nyligen togs beslut i Uddeholms styrelse om strategiskt viktiga investeringar inom maskinbearbetning, lager och logistik. Med investeringen i ny ESR-ugn kan man därför se framtiden an med stor tillförsikt på Uddeholm AB.

 

 

 

 

Viktoria Steininger