Extinderea participării salariaților voestalpine: România este membru nou 3 Minute timp de citire
Carieră

Extinderea participării salariaților voestalpine: România este membru nou

Mareike Felhofer

Participarea salariaților voestalpine, ce a fost înființată în anul 2000 de către conducerea societății împreună cu comitetele de întreprindere, s-a extins. Începând cu data de 1 aprilie 2017, oferta stă și la dispoziția angajaților din cele șase societăți voestalpine din România.

Participarea salariaților voestalpine este o parte integrantă importantă a culturii organizaționale a concernului, colectivul de personal ca acționar-cheie orientat pe termen lung oferind siguranță dezvoltării societății și, în același timp, avantaje fiecăriu angajat participant în parte. Pe lângă modelul austriac ce deține 52 de societăți integrate, există și un model internațional propriu. Acesta permite și angajaților din exteriorul Austriei să achiziționeze acțiuni voestalpine AG.

Kathrin Lutz și Max Stelzer prezintă angajaților din Arad modelul internațional, cu ajutorul lui Adrian Kis, director voestalpine Automotive Components Arad.

Kathrin Lutz și Max Stelzer prezintă angajaților din Arad modelul internațional, cu ajutorul lui Adrian Kis, director voestalpine Automotive Components Arad.

Extindere de succes la nivel internațional

Modelul internațional al participării angajaților cuprinde 84 de societăți din nouă țări.

Modelul internațional al participării angajaților cuprinde 84 de societăți din nouă țări.

Modelul internațional a putut fi extins și, începând cu data de 1 aprilie 2017, stă la dispoziția celor peste 630 de angajați din cele șase societăți voestalpine din toate diviziile din România (voestalpine VAE Apcarom SA, voestalpine Bohler Welding Romania SRL, voestalpine Automotive Components Arad SRL, BOHLER UDDEHOLM ROMANIA SRL, voestalpine Steel Service Center Romania SRL și voestalpine Romania SRL).

Extinderea a necesitat un timp de pregătire de un an, în care au fost analizate particularitățile fiscale și legale din România. „În fiecare țară în parte trebuie să verificăm cadrul legal și să ne asigurăm că acesta este congruent cu pilonii de bază ai modelului nostru”, declară Kathrin Lutz din cadrul participării angajaților voestalpine.

Modelul internațional al participării angajaților cuprinde 84 de societăți din nouă țări (Țările de Jos, Marea Britanie, Germania, Polonia, Belgia, Cehia, Italia, Elveția și România). La momentul actual, 2100 angajați din afara Austriei sunt participanți la voestalpine AG, ceea ce corespunde unei participații de 18%.

"Analog procesului de internaționalizare al concernului, dorim ca participarea angajaților voestalpine să se dezvolte și în continuare pentru a oferi astfel și țărilor care încă nu sunt integrate, posibilitatea de a beneficia de pe urma succeseului concernului."
Max Stelzer, directorul comitetului de conducere a voestalpine Mitarbeiterbeteiligung Privatstiftung

Model de participare a angajaților unic în lume

Prin intermediul participării angajaților voestalpine, aceștia beneficiază în mod direct de pe urma succesului societății și reprezintă, printr-o cotă participantă de 14,8% , cel de-al doilea cel mai mare acționar al concernului. Această formă de participare este una unică în lume și totodată recunoscută.

Articole
asemănătoare

Mai multe articole ale voestalpine pe această temă.