În jurul mapamondului 2 Minute timp de citire
Angajament

În jurul mapamondului

Viktoria Steininger
Redaktionell verantwortlich für die Themen am Blog, recherchiert und schreibt Viktoria Steininger auch selbst und gibt mit Geschichten Einblicke in den voestalpine-Konzern.

Pentru voestalpine VAE Apcarom, Dunărea reprezintă conexiunea către lume. Tehnologia macazurilor produsă de această unitate este utilizată peste tot pe mapamond. Pentru atingerea acestei performanțe sunt utilizate Dunărea și… Internetul.

VAE_SliderOrașul românesc Buzău, situat în Țara Românească de altădată, este sediul principal al voestalpine VAE Apcarom. Societatea, care a fost înființată în anul 1973 ca societate de întreținere pentru Căile Ferate Române, a cunoscut de atunci o creștere continuă. Prin investiții în tehnologie, Apcarom s-a dezvoltat treptat, cu precădere în perioada anului 1998 când societatea a fost privatizată și a devenit parte integrantă a grupului VAE. VAE aparține concernului voestalpine și este lider mondial pe segmentul tehnologiei macazurilor. Dacă la început VAE Apcarom a activat aproape exclusiv doar pentru societatea română de căi ferate, precum și pentru metroul din București, acest fapt s-a schimbat rapid odată cu preluarea de către voestalpine.

 

Astăzi, macazurile, piesele pentru macazuri și competențele din IT Scala Competence Center privind domeniul macazurilor circulă de la Buzău în jurul mapamondului. În timp ce macazurile sunt livrate peste tot în Europa, competențele de design și IT nu cunosc frontiere. În anul 2002 a început cooperarea cu alte societăți VAE pentru co-producția de piese pentru macazuri pentru o rută feroviară de mare viteză din Taiwan. La momentul actual, societatea lucrează la un proiect în Argentina. Dunărea deservește în mod consecvent societatea în acest scop – la fel ca o autostradă ecologică. Prin portul Constanța marfa este transportată în toată lumea. Serviciile IT Scala Competence Center nu necesită însă logistica navală, acestea fiind transmise prin rețeaua digitală către întreaga lume: către India, Arabia Saudită sau Africa de Sud.

Viktoria Steininger