Nieuwe persenlijn stelt de toekomst van Bunschoten veilig 2 minuten leestijd
Mobiliteit

Nieuwe persenlijn stelt de toekomst van Bunschoten veilig

Volkmar Held

Op 1 oktober 2015 werd de persenlijn 5 bij voestalpine Polynorm B.V. in Bunschoten officieel geopend in aanwezigheid van vertegenwoordigers van belangrijke klanten, overheid en toeleveranciers.

Opening Bunschoten

Presentation of the first press parts (from left to right): Mr. Willibrord van Beek, King’s commissioner in the Dutch province of Utrecht, Mrs. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, President of the Association FME-CWM, the Dutch employers’ organization in the technology industry, Mr. Josef Lamplmayr, Managing Director voestalpine Polynorm B.V./Managing Director voestalpine Polynorm GmbH & Co. KG, Mr. Melis van de Groep, Mayor of Bunschoten, Mr. Peter Bernscher, Member of the Management Board of voestalpine Metal Forming Division/Head of Business Unit Automotive Body Parts

Met deze 21,5 miljoen euro investering stelt voestalpine Polynorm de toekomst van de vestiging in het Nederlandse Bunschoten op lange termijn veilig. Met name carrosseriedelen voor het premium segment binnen de automobielindustrie, alsook servicedelen worden er geproduceerd op de zes aanwezige hydraulische persenlijnen.

Belangrijke partner voor onze klanten

press line 5Peter Bernscher, lid van de raad van bestuur van de Metal Forming Division, onderstreepte in zijn toespraak het belang van de fabriek: “Bunschoten is een belangrijke partner voor onze klanten in West-Europa en Scandinavië, en boekt al drie jaar lang een constante groei. Het programma Press Shop 2020 is dan ook een maatstaf voor de deskundigheid en het prestatievermogen van de vakmensen hier in Bunschoten.”

Met dit programma gaat een investering gepaard van meer dan 40 miljoen euro. Daarmee is de langetermijntoekomst van de vestiging gegarandeerd.

Nieuwe lijn met tal van voordelen

De in een nieuwe, grotere hal gebouwde lijn biedt voestalpine Polynorm tal van voordelen, zoals:

  • flexibelere productiemogelijkheden;
  • de productie van de meest complexe delen – uit staal en aluminium;
  • zeer snelle gereedschapwissels;
  • een duidelijke productiviteitsstijging.

Voldoen aan de wensen van alle belangrijke autoproducenten

press partsDe strategische klanten waren tijdens de opening sterk vertegenwoordigd. Met hun vraag naar kwalitatief hoogwaardige producten, voortgebracht door toepassing van de modernste technologie was in het bijzonder rekening gehouden. Dit geldt ook voor de verwerking van aluminium, dat nu volledig mogelijk is.