Aluminium laserlassen voor auto’s van de premiumklasse 2 minuten leestijd
Mobiliteit

Aluminium laserlassen voor auto’s van de premiumklasse

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Bij auto’s van de premiumklasse mogen de lasnaden voortaan gezien worden. voestalpine Polynorm bv is een meester in het laserlassen van aluminium in deze nieuwe kwaliteitscategorie.

Wie een auto van de premiumklasse koopt, verwacht topkwaliteit. Voor een toeleveraar wil dat zeggen dat zijn leveringen moeten voldoen aan alle technische en esthetische voorwaarden. Bij luxeauto’s zijn op dit ogenblik bijvoorbeeld zichtbare lasnaden van achterstevens zeer in trek. De blikvanger voor wie in de file achter zo’n wagen staat, is de achterklep, waarbij een accurate laserlasnaad de optische verbinding vormt tussen de achterlichten. Die trend betekende een uitdaging voor de technici van voestalpine Polynorm B.V.in het Nederlandse Bunschoten: laserlassen in de aluminium carrosserie.

Het team van voestalpine Polynorm in Bunschoten

Het team van voestalpine Polynorm in Bunschoten

Perfecte lasoptiek als technologische uitdaging

Laserlassen van aluminium is op zich een standaardtechnologie, een toepassing in dit kwaliteitssegment voor een premiumauto was tot nog toe ongezien in de sector. Lassen staat als procedé niet echt bekend om zijn mooi ogende voegen. Maar voestalpine Polynorm heeft het veeleisende procedé voor optisch perfecte naden onder de knie: talloze lasnaden vormen de zes verschillende onderdelen in een complexe productiestap om tot één achterklep. De 1 mm dikke aluminiumplaat moet uiterst precies afgemeten zijn. De productie is zó daarom gevoelig, dat de lasrobot moet worden afgesteld aan de hand van dertig parameters. De lasrobot heeft maar 90 seconden nodig om een stevig gelast en optisch perfect bouwstuk af te leveren.

Dubbele kwaliteitsgarantie

Om de gewenste kwaliteit te realiseren, wordt de primaire laserstraal opgedeeld. Twee werkstralen zorgen voor een bredere, ovale, lasverbinding. Om te controleren of de lasnaad beantwoordt aan alle eisen inzake duurzaamheid, precisie en esthetiek, worden de ervaren voestalpine-experts bijgestaan door een automatisch 2D-testsysteem dat de meer dan 100 cm lange zichtbare naad volledig checkt. Zo worden niet alleen de esthetische eigenschappen maar tegelijk de technische betrouwbaarheid gecontroleerd.

Knowhowvoorsprong van voestalpine Polynorm

Deze vaardigheden bezorgen voestalpine Polynorm bv op de Europese markt en ver daarbuiten bij de bekendste autoproducenten een belangrijke knowhowvoorsprong en een daaruit voortvloeiende uitstekende marktpositie.

Website van de groep voestalpine Polynorm: http://www.voestalpine.com/polynorm/nl

Viktoria Steininger