Optimaal magazijnbeheer dankzij RFID-technologie 3 minuten leestijd
Innovatie

Optimaal magazijnbeheer dankzij RFID-technologie

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Ze zijn klein, vallen niet op, en zijn vooral bekend uit de diefstalbeveiliging: de RFID-tags, ook wel eens radiolabels of radio-etiketten genoemd. Bij voestalpine Polynorm BV in Bunschoten krijgen ze nu een belangrijke rol toebedeeld.

Bij voestalpine Polynorm BV zijn zowat 4000 verschillende soms loodzware stuks persgereedschap in gebruik. Ze moeten deze carrosseriespecialist de mogelijkheid geven om zich precies in te stellen op de talrijke wensen van zijn premiumklanten. Verschillende duizenden componenten dus, die stipt van het magazijn naar de persen en terug moeten worden gebracht, zonder vertragingen. In het verleden werd het magazijn vooral manueel beheerd, met gebruik van handgeschreven nota’s. Dat gaf aanleiding tot vergissingen en kostte veel tijd. Daarom werd beslist om het manuele systeem volledig te vervangen en het magazijn voortaan te beheren door middel van een RFID-systeem met barcodes.

RFID Project Team voestalpine Polynorm Bunschoten

Het Bunschotense RFID-team heeft baanbrekend werk geleverd: v.l.n.r. Volker Ruitinga, Peter Altena en Bert Koelewijn.

Wat is RFID?

RFID staat voor “Radio Frequency IDentification” en is een technologie waarmee van transponders (RFID-tags, ook radiolabels of radio-etiketten) voorziene voorwerpen door middel van magneetvelden of radiogolven kunnen worden gelokaliseerd en geïdentificeerd. Door uiterst kleine tags zonder batterijen te gebruiken, kan deze technologie goedkoop op grote schaal worden toegepast, bijvoorbeeld voor diefstalbeveiliging en in betaal- en identificatiesystemen.

Werkterrein met uitdagingen

Dat de RFID-technologie tot nog toe niet werd gebruikt, komt omdat een identificatie door middel van elektromagnetische golven bij de geweldige hoeveelheden metaal die in Bunschoten zijn opgeslagen, problematisch is. Interferenties en overlappende radiofrequenties kunnen bijvoorbeeld grote hinderpalen betekenen, zij maken een betrouwbare identificatie van de verschillende tags op grotere afstand zo goed als onmogelijk. In een één jaar in beslag nemende ontwikkelings- en testfase is het team er evenwel in geslaagd om een systeem te implementeren dat met 15 meter (de maximale hoogte van een magazijnkraan) een voldoende reikwijdte heeft. Daar kwamen ontvangsttoestellen en RFID-tags bij die speciaal voor deze toepassing werden ontwikkeld. Een grote hulp bij dit alles waren ook de ervaringen die de fabriek in Linz eerder opdeed met RFID.

8000 tags

In Bunschoten werden tot 8000 transponders aangebracht, telkens één aan de boven- en één aan de voorkant van elk perswerktuig. Aan de laadkranen bevestigde zenders maken daar contact mee en zenden de gegevens over gebruiks- en/of magazijnplaats met het overeenkomstige tijdstip direct door naar een gegevensbestand, zodat die informatie in real time beschikbaar is. Dat draagt bij tot een grotere beschikbaarheid van de apparatuur en tot een grotere precisie van het logistieke werk.

Viktoria Steininger