Nedcon start in China 2 minuten leestijd
Innovatie

Nedcon start in China

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Op de Chinese markt ziet het voestalpine-dochterbedrijf Nedcon Magazijninrichting B.V. mogelijkheden voor de bouw van complexe stellingsystemen. In mei begint de montage van het eerste stellingenmagazijn in China.

In China is alles een beetje groter: De aantallen inwoners, de muren, de afstanden…
Of het er nu om gaat de levensmiddelentoevoer van miljoenenmetropolen te waarborgen of de transport- en opslaguitdagingen van productiebedrijven het hoofd te bieden, de logistieke markt boomt. Chinese experts rekenen op een jaarlijkse groei van ca. 19 %. Aan deze boom zal ook de voestalpine-dochter Nedcon Magazijninrichting B.V. als projectpartner van de logistiekreus Vanderlande Industries B.V. deelnemen. Voor de bouw van een productiemagazijn in Jiaxing – in opdracht van een erg bekende producent – kon Nedcon zichzelf aanprijzen met een identiek project in Hongarije. Mei 2016 wordt met de hulp van 50 werkkrachten van een regionaal bedrijf begonnen met de stellingmontage. Januari 2017 zal het werk af zijn. De benodigde 1.500 ton staalprofielen komen uit een eigen fabriek in het Tsjechische Pardubice.

Nedcon

Met zijn stellingenproject in Hongarije kon Nedcon zichzelf aanprijzen voor de Chinese markt.

Veiligheid als uitdaging

Het materiaal wordt gemonteerd tot acht stellingrijen die elk 150 m lang en 18,5 m hoog zijn. Om de richtlijnen van de klant precies te volgen moet er ook rekening gehouden worden met de voorschriften voor de stabiliteit bij een aardbeving. Omdat er in China geen eenduidige normen voor aardbevingsbestendige stellingen zijn, heeft Nedcon uit het overeenkomstige Chinese bouwvoorschrift en de Europese sectornorm zelf passende veiligheidsrichtlijnen afgeleid voor de bouw van stellingensystemen in gebieden met seismische activiteit. Dit tot volledige tevredenheid van de system integrator, de opdrachtgever en de plaatselijke autoriteiten. Een basis voor de betrouwbare omzetting van deze richtlijnen is het naleven van strikte productietoleranties. Daarom worden er bij dit project eigen producten gebruikt. Maar voor toekomstige projecten is een samenwerking met productieafdelingen van andere voestalpine-bedrijven ter plaatse goed denkbaar. Want de duidelijke stijging van informatieaanvragen uit het Verre Oosten en de Pacific voedt de verwachting dat niet alleen op de Chinese markten een plaats veroverd kan worden.

www.nedcon.com/nl/

Viktoria Steininger