voestalpine Sadef wordt 70, en het personeel viert mee 2 minuten leestijd
Carrière

voestalpine Sadef wordt 70, en het personeel viert mee

Christopher Eberl
Holds editorial responsibility for career topics and for the apprentice website. His stories offer insights into the world of work at voestalpine.

Voor zijn 70-jarige jubileum nodigde voestalpine Sadef nv in Gits niet alleen maar zijn klanten en partners uit, maar ook zijn medewerkers met hun families en vrienden. Zo’n 2500 gasten kwamen op 2 juli af op de open dag om samen met het management de successen van de voorbije zeventig jaar te vieren.

voestalpine Sadef nv produceert kwaliteitsvolle stalen buizen en profielen voor de moeilijkste toepassingen, o.a. in de mobiliteits- en energiebranche. Als zogenoemd competentiecentrum behoort dit bedrijf niet enkel binnen de voestalpine-groep maar in de hele wereld tot de vooraanstaande leveranciers van rolvervormde producten. Eind juni vierde Sadef, dat sinds 1991 deel uitmaakt van onze groep, in zijn fabriek in het West-Vlaamse Hooglede-Gits zijn 70-jarig bestaan. Binnen voestalpine neemt dit bedrijf een belangrijke plaats in, omdat dit de eerste grote acquisitie was van de groep. Vandaag realiseren om en nabij de 600 medewerkers een jaaromzet van zo’n 200 miljoen euro. Met zijn exportquote van 80% is voestalpine Sadef een belangrijke economische factor in de hele regio.

Een feest voor personeelsleden, familie en vrienden

Op de open dag kregen de 2500 gasten een afwisselend omkaderingsprogramma voorgeschoteld. Een uitgebreide fabrieksrondleiding toonde vooral de familieleden en vrienden van de medewerkers hoe complex de productie van de innovatieve speciale buizen en profielen wel kan zijn. Uit een bezoek aan het nieuwe en pas enkele dagen voorheen geopende innovatiecentrum bleek vervolgens het belang van research, ontwikkeling en succesvolle nieuwe innovaties.

Tal van andere attracties, zoals een springkasteel en schmink- en tattooshops voor kinderen, rondden de open dag af. Foodtrucks en een deejay versterkten de inwendige mens en zorgden voor de gezellige noot. Deze open dag bezorgde het personeel en hun families en vrienden een niet-alledaagse ervaring en bood hun de gelegenheid om het succesvolle bedrijf uit een andere gezichtshoek te leren kennen.

 

Christopher Eberl