Topvaklui ontmoeten in Spielberg toekomstige wereldkampioenen? 3 minuten leestijd
Carrière

Topvaklui ontmoeten in Spielberg toekomstige wereldkampioenen?

Christopher Eberl
Holds editorial responsibility for career topics and for the apprentice website. His stories offer insights into the world of work at voestalpine.

In de marge van de Grand Prix van Oostenrijk 2017 op de Red Bull Ring werd in Spielberg een ontmoeting van de bijzondere soort georganiseerd. Talent, veel inzet en een flinke dosis technisch vernuft zijn in de koningsklasse van de motorsport de sleutel tot succes. Eigenschappen die evenwel ook onontbeerlijk zijn om succesvol een vakopleiding in de voestalpine-groep af te sluiten en het beroepsleven aan te vatten.

Voor voestalpine was het dan ook voor de hand liggend om de beste leerling van de provincie Opper-Oostenrijk en een jonge vakman uit Bunschoten (Nederland), tevens deelnemer aan WorldSkills 2017, als erkenning voor hun prestaties een persoonlijke meet-and-greet aan te bieden met de formule 1-piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Wie weet schudden zich die middag in Spielberg toekomstige wereldkampioenen in hun vakgebied de hand.

Met een 5e plaats van de Euro- naar de WorldSkills in Abu Dhabi

Marco Quené, CNC-frezer bij voestalpine Automotive Components Bunschoten, werd op EuroSkills 2016 in zijn beroepsklasse al uitstekend vijfde, en dat na een intensieve voorbereiding. Met een totaal van 517 punten op 600 werd hij in zijn categorie bekroond met een medal of excellence. Nu start hij in oktober 2017 als Nederlands kandidaat op de WorldSkills, en opnieuw maakt hij een goede kans op een mooie ereplaats. Zijn meet-and-greet met zijn landgenoot en formule 1-piloot Max Verstappen is een extra motivatie. Verstappen wenste hem in Spielberg het allerbeste en met name veel succes op de komende bedrijfskampioenschappen.

Topvaklui ontmoeten in Spielberg toekomstige wereldkampioenen?

Verstappen wenste Marco in Spielberg het allerbeste en met name veel succes op de komende bedrijfskampioenschappen.
(Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram)

"Het weekend in Spielberg en de unieke sfeer van de formule 1 hebben een diepe indruk op me gemaakt. Ik leerde met Max Verstappen een landgenoot en tegelijk één van de beste formule 1-piloten ter wereld persoonlijk kennen. Dat staat blijvend in mijn geheugen geprent."
Marco Quené, voestalpine Automotive Components Bunschoten

Voor de Steel Division van de voestalpine-groep verschijnen Georg Wahlmüller (elektrotechniek) en Julian Aigner en Jürgen Anzinger (mechatronica) aan de start van de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi. Beide jonge vaklui hebben zich daarvoor gekwalificeerd in de nationale Oostenrijkse kampioenschappen van 2016.

De beste leerling van Opper-Oostenrijk ontmoet de besten uit de formule 1-wereld

Manuel Jungwirth, leerling grondstoffentechniek in de voestalpine-fabriek van Linz, werd met zijn bijzondere prestatie niet enkel winnaar in zijn eigen categorie, maar behaalde het hoogste aantal punten van alle deelnemers en werd zo uitgeroepen tot ”Beste leerling van Opper-Oostenrijk 2017”.

Topvaklui ontmoeten in Spielberg toekomstige wereldkampioenen?

Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram

Voldoende reden om ook hem de kans te geven om het raceweekend in Spielberg mee te maken en de beide formule 1-piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo, allebei van het Red Bull Racing Team, persoonlijk te ontmoeten.

"De uitnodiging tot de Grand Prix van Oostenrijk in Spielberg was na mijn zege in de Opper-Oostenrijkse beroepscompetitie een leuke verrassing. Ik ben heel blij dat ik een formule 1 van dichtbij heb mogen meemaken."
Manuel Jungwirth, voestalpine Stahl GmbH

 

Christopher Eberl